Amsterdam oost/ watergraafsmeer

Ik begin met de Watergraafsmeer omdat ik zelf in deze wijk woon. Ga je hier woonwinkelen, dan scoor je met name woonaccessoires en cadeautjes.

1. All the luck in the world – Lineausstraat 20 - Amsterdam oost

Op woongebied vind je hier vooral accessoires, maar ook de leukste cadeautjes voor de kinderkamer. Je woonwinkeldag rustig beginnen, start dan hier met een kopje koffie en croissant (ook chill voor je vent, kan jij rustig rond kijken).

2. The cool collective – Oranje vrijstaatplein 3

Een tijdelijke conceptstore met woonaccessoiresen, planten, cadeautjes (en kleding). Hier scoor ik trouwens ook vaak een leuke outfit, vaak verkopen ze oude collecties van merkkleding voor een betaalbare prijs.

3. Het faire oosten – Waldenlaan 208

In deze winkel is werkelijk alles fair trade en is erover nagedacht waar het product vandaan komt. Hier vind je mooie woonaccessoires zoals plaids, kussens en kandelaars, daarnaast de leukste kindercadeautjes (en fair trade kleding).

4. &Klevering – middenweg 38

Ook hier vind je veel woonaccessoires.

5. Café 1900 – hogeweg 48

Mijn favouriet (ik woon hier zelf om de hoek) voor ontbijt, koffie, lunch, borrel en diner! Niet perse vanwege het mooiste interieur, wel vanwege de fijne ongedwongen sfeer en bij mooi weer een geweldig terras.

Last but not least, loop op de middenweg even binnen bij kledingwinkel Biggles, ook daar vind je een kast vol leuke woonaccessoires.

Nog niet uit gewinkeld, ga dan verder in en van de andere wijken in Amsterdam oost - de Javastraat of de Czaar Peterstraat & KNSMeiland.


Recente berichten
Archief