Amsterdam oost Javastraat


Dat de Javastraat de laatste jaren erg hip is geworden, weten veel mensen, de een na het andere cafetje popt hier uit de grond. Toch is dit ook een leuke straat om te winkelen. En tussendoor zijn er genoeg plekjes om pauze te houden, ik noem vrijwel geen horeca gelegenheden, kies zelf, vrijwel alles is leuk en lekker! Wat woonwinkelen betreft, zijn de winkels veel gericht op woonaccessoires, maar ook voor meubels en verlichting kan je in de Javastraat terecht.

1. Bar Botanique - Eerste Van Swindenstraat 581

Hier ga je heen voor een lekkere koffie, lunch, borrel of diner, maar zeker ook om wooninspiratie op te doen, geheel in botanische stijl.

2. Hartje oost – Javastraat 23

Ook hier kan je heerlijk ontbijten en lunchen, geen trek, loop toch naar binnen. Je vindt hier mooie woonaccessoires en kleding.

3. Things I like Things I love – Javastraat 75

Woonaccessoires

4. Stov – Javastraat 131

Woonaccessoires van met name scandinavische merken en ook voor babycadeautjes slag je hier.

5. Licht & meubels – Javastraat 133 - 141

Niet de allermooist ingerichte woonwinkel (naar mijn mening), toch staat deze in de lijst, omdat ze er mooie designmerken verkopen als design on stock (geweldige banken) en Thonet. Daarnaast is het een van de weinige winkels in oost die echt meubels verkopen (hoef je toch niet naar de woonboulevard).

6. Het faire oosten – Javastraat 115

In deze winkel is werkelijk alles fair trade en is erover nagedacht waar het product vandaan komt. Hier vind je mooie woonaccessoires zoals plaids, kussens en kandelaars, daarnaast de leukste kindercadeautjes (en fair trade kleding). Ik ben zelf fan van de plaids van ‘Klippan’ (nee dat is geen ikea bank).

7. Jansen vintage

Voor vintage meubels en accessoires.

8. Bloemen op locatie

Als je niet geslaagd bent, kan je altijd naar huis met een fijne bos bloemen of een plant. Een fijne winkel!


Recente berichten
Archief