Amsterdam oost - KNSM-laan & Czaar peterstraat

Czaar peterstraat

De Czaar Peterstraat heeft weinig woonwinkels, toch noem ik deze straat omdat je deze niet over mag slaan. Daarnaast vind je in een aantal winkels met woonaccessoires, ook zijn er leuke plekjes voor een koffie of lunch. Een toevoeging aan een geslaagd dagje winkelen in Amsterdam oost. Voor woonaccessoires kan je denken aan de volgende winkels:

  • CP113 – accessoires & vintage meubels – Czaar peterstraat 113

  • Dreamboat design studio & store – Czaar peterstraat 145

  • Olie & zo – voor een paar mooie flessen olijfolie in de keuken - Czaar peterstraat 173

Als moeder moet je soms ook even iets kwijt. In de Czaar Peterstraat vind je de beste kinderschoenenwinkel: Zippy’s. De leukste kwaliteit schoenen en geweldige mensen die je helpen met passen. Ok, verder richt ik me weer op woonwinkels.

KNSM- laan (sorry ik vergis me altijd met de NDSM-werf)

De KNSM-laan wordt vaak als woonstraat genoemd. Dat is ook de reden dat deze in dit lijstje terecht is gekomen. Hier vind je van alles op woongebied: meubels, woonaccessoires, kunst, design, keukens, houten vloeren en producten voor de kinderkamer.

1. Sissyboy homeland – NDSM-laan 19

Een bekende keten, maar echt een van mijn favouriten. Je vindt hier een aantal banken en andere meubels, de mooiste woonaccessoires en kussens. Een erg fijne plek voor een kop koffie of lunch.

2. Bulthaup keukens – NDSM-laan 25

Deze keukens zijn niet goedkoop, ben je echter op zoek naar een keuken, dan kan het nooit kwaad om hier even inspiratie op te doen.

3. Pols Potten – NDSM-laan 39

Zoals ze zelf op hun website beschrijven: pols potten is een toonaangevend internationaal merk op het gebied van interieur en woonaccessoires, opgericht in Amsterdam in 1986.

4. Galerie Rademakers – kunst – NDSM-laan 291

Een mooie galerie met verschillende kunst, ben je op zoek naar een kunstwerk, neem dan zeker een kijkje!

5. Imps & Elfs – NDSM-laan 297

Imps & Elfs is een kinderkleding merk, toch staat deze in de lijst omdat de winkel zo mooi is ingericht. Niet alleen ter inspiratie voor de kinderkamer, ook ter inspiratie voor je eigen huis. Prachtig kleurgebruik. Daarnaast verkopen ze meubels en slaapkamer producten voor de baby- en kinderkamer.

6. SBK Kunstuitleen & galerie – kunst – NDSM-laan 307

Nog geen idee wat voor een kunstwerk je aan de muur wilt hangen, ga dan naar deze kunstuitleen. Ze hebben veel keus (van fotografie tot abstracte kunst) en vind je het niet mooi, dan zoek je weer iets anders uit.

7. Jan Grootje – houten vloeren – NDSM-laan 299

Voor een uitgebreid assortiment houten vloeren, van rustiek eiken tot notenhout. Naast houten vloeren ook allerlei oude meubels en accessoires die ze uit slooppanden redden en ook zelfgebouwede meubelen van sloop- en steigerhout.


Recente berichten
Archief