Utrechtsestraat Amsterdam

In de Utrechtsestraat vindt eigenlijk alles op gebied van wonen, van kunst tot design en van meubels tot badkamers. Erg fijn, zodat je niet naar de woonboulevard hoeft. Daarnaast kan je tussendoor ook je boodschappen doen bij de fijne delicatessenwinkels.

1. Mobilia – Utrechtsestraat 62

De mooiste design meubels, lampen, vloerkleden, etc. Hier koop je een geheel interieur. Neem wel een goed gevulde portemonnee mee, of doe alleen inspiratie op. Ik loop er steeds weer naar binnen, omdat ze zo vaak de inrichting van de winkel veranderen.

2. Sissyboy homeland – Utrechtsestraat 81 -83

Het is een keten, maar altijd leuk voor woonaccessoires.

3. Jan – Utrechtsestraat 74

Hier vind je woonaccessoires en cadeautjes.

4. Artacasa – kerkstraat 411

Een kleine galerie. Zoals ze zelf zeggen: figuratieve en betaalbare schilderijen en objecten.

5. Bolia - Utrechtsestraat 78 – 80

Een prachtige winkel van het Scandinavische merk Bolia. Wat fijn is aan dit merk, is dat de materialen ecologisch en social verantwoord zijn, toch heeft het een erg luxe uitstraling. Hier kunt hier je een compleet interieur shoppen.

6. Van Apeldoorn & Faber hout – vloeren – Utrechtsestraat 100

Voor houten vloeren, zowel nieuwe, als voor het opknappen van bestaande vloeren.

7. Amstelveld

Op het amstelveld vind je geregeld verschillende soorten markten. Zo liep ik er laatst tussen brocante en vintage. Op maandag is er een bloemen en planten markt. Altijd even in de gaten houden of er iets is.

8. Maison NL – Utrechtsestraat 118

Voor woonaccessoires en prularia. Ik zou manlief niet meenemen naar deze winkel, die van mij kan daar niet zo goed tegen.

9 . De camer – Frederiksplein 6

Een studio en winkel voor interieur en art. Ethnic, industrieel. Voor tafels, lampen, kussens en stoelen. Hier vind je net andere dingen dan in andere woonwinkels.

10. Frederix – Frederiksplein 29

Een verstopte, maar fijne koffie plek (ook om mee te nemen).

11. Intercodam – Amstel 135

De allermooiste badkamerwinkel die ik heb gezien! Als je een groot budget hebt, ga hier heen! En anders: doe er inspiratie op!

Een van de winkels ligt in de kerkstraat. Dit is een van de fijnste straten van Amsterdam, zeker om door te fietsen, zoveel leuke winkels, mooie panden, koffietentjes en nog veel meer. Dus heb je tijd, neem dan de kerkstraat mee, helemaal tot aan de spiegelgracht (waar je de meeste kunst galeries van Amsterdam vindt).


Recente berichten
Archief