De pijp Amsterdam

Ga je winkelen in de pijp, dan winkel je in een van de meest populaire wijken van de stad. De pijp is hip en als er een nieuwe trend is, dan vind je het hier vaak het eerst. Je kunt in de pijp terecht voor woonaccessoires, banken en ook voor verf, behang en gordijnen.

1. De ru – van Woustraat 143 – 145

Als jij je afvraagt waar woonmagazines hun verf vandaan halen, dan weet je nu het geheim: bij de Ru. Al jaren de verfspeciaalzaak van Amsterdam, ook voor behang. Met merken als Farrow & ball, little green en behang van Cole & son.

2. Dotshop – van Woustraat 122 – 128 (3 locaties in Amsterdam)

De gordijnen van de dotshop zijn erg mooi, daarnaast is het niet eens veel duurder dan bijvoorbeeld bij de Hema. Ik houd zelf erg van de linnen gordijnen collectie. Het is ook mogelijk dat zij bij jou thuis de gordijnen komen opmeten. Je vindt hier ook meubels, vloerkleden en lampen.

3. Fest Amsterdam – van Woustraat 111

Fest is een prachtig Nederlands design merk, het heeft een frisse twist en pop of colour zoals ze zelf beschrijven. Ik word zelf erg blij van de kussens! Maar ook vind je er banken, vloerkleden en accessoires.

4. Hutspot – van Woustraat 4

Een van de eerste concept stores van Amsterdam. Hier scoor je vooral woonaccessoires.

5. Sofacompany – Stadhouderskade 115

Deens design voor met name banken en fauteuils. Het concept bestaat uit een aantal verschillende modellen die je in verschillende kleuren en stoffen kunt bestellen. Ook voor een bank geldt dus: je hoeft niet naar de woonboulevard.

6. De Emaillekeizer – Eerste Sweelinckstraat

Twintig jaar geleden was de eigenaar de enige emaille specialist ter wereld. Op het moment is het een bizarre bazaar met emaille producten en handwerk voornamelijk uit West- Afrika. Je vindt hier onder andere gekleurede emaille schalen, grote bamboe manden en plastic draadstoelen. Vooral als je van kleur in huis houdt.

Vanaf hier is het het leukst om door de Gerard Doustraat te lopen, voor kinderen is bijvoorbeeld de winkel de Kleine Parade (Gerard Doustraat 144) erg leuk. Of loop over de Albert Cuijp markt.

7. Anna + nina – Gerard Doustraat 94

Op het moment hebben ze veel messing woonaccessoires, maar ook andere kleinere producten die net anders zijn dan je in andere winkels vindt.

8. Felice home of brands – Gerard Doustraat 88

‘Where interior design meets fashion en lifestyle’. Alles wat je in deze winkel ziet, is te koop. Een prachtige winkel.

9. All the luck in the world – Gerard Doustraat 86

Deze concept store vind je ook in Amsterdam oost. Hier vind je op woongebied met name accessoires, maar ook kindermeubeltjes.

10. De kinderfeestwinkel – Gerard Doustraat 65

Voor ieder feestje (echt niet alleen voor kinderen) vind je hier de leukste versiering, taartbordjes, uitnodigen en al het andere wat je mogelijk nodig hebt (ook al weet je dat nu nog niet). Zo kan jij je huis helemaal in stijl versieren tijdens een feestje.

10bWel versiering nodig, maar dan in het thema ‘liefde’? Dan moet je zijn bij het zusje ‘Het is liefde’ (Eerste van der Helststraat 133).

11. Cotton cake – Eerste van der Helststraat 76

Een concept store, prachtig ingericht met veel wit en licht. Vooral voor woonaccessoires en zeker om inspiratie op te doen. Ook kan je hier terecht voor een kop koffie.

12. Studio Jux – Ceintuurbaan 252

Ook als is het met name een kledingmerk (ze verkopen ook woonaccessoires). Deze winkel verdient een plekje op de lijst omdat ze alleen sustainable fashion en green lifestyle verkopen. Wat een fijne winkel voor deze wereld!

13. Big en Belg – Ferdinand Bolstraat 168

Sorry voor de mensen zonder kinderen dat deze er tussen staat. Maar er is hier veel te koop voor de kinderkamer. Daarnaast kan je er ook zeker terecht voor de leukste kraam- en kindercadeaus

Tijdens deze route loop je langs de Albert Cuijp markt, dit is een plek waar je veel kan vinden voor je interieur, zeker voor de do it selfer. Zoals kramen en winkels (vergeet de winkels achter de kramen niet) met lappen stof (of gordijnen), fournituren, woonaccessoires en planten. Voor de kinderkamer vind ik de stoffen van Liberty Londen erg mooi, deze zijn te koop bij Nannuci Tessuti (Albert Cuypstraat 224).

Nog niet uit gewinkeld? Vanaf de pijp is de Utrechtsestraat om de hoek (vanaf de van woustraat richting het noorden). Ook daar zijn verschillende woonwinkels te vinden (zie mijn tips).


Recente berichten
Archief