Nieuwe kinderkamer voor Pien

Omdat er een kleine op komst is kreeg onze dochter Pien (bijna 3 jaar) een nieuwe kamer, zodat de baby straks in haar kamer kan. Ik vond het leuk om een heel andere kamer te maken dan alle lichte kamers bij ons in huis.

Stap 1 Moodboard maken

Voor de nieuwe kinderkamer maakte ik eerst een moodboard op Pinterest. Deze sfeer wilde ik ongeveer neerzetten.

Stap 2 Muur schilderen

Ik koos ervoor om de muur te schilderen in deze donker blauwe kleur van Farrow and ball. Het is een matte muurverf. Wij hebben de muur laten schilderen door een schilder, omdat je beter niet kunt schilderen als je zwanger bent.

Stap 3 Lijstjes aan de muur

Om de kamer nog persoonlijker te maken koos ik ervoor een aantal lijsten bij elkaar aan de muur te hangen. Om een goed beeld te krijgen van hoe dit eruit zou komen te zien heb ik de lijsten eerst met tape op de muur 'geplakt'.

Stap 4 Boren en ophangen

Samen met mijn vriend (je kunt ook een klusjesman vragen) heb ik alles aan de muur gehangen. In de lijsten heb ik een aantal afbeeldingen uit tijdschriften en kaarten opgehangen met washi tape.

De lijsten komen van de rommelmarkt. De roze lijst is geschilderd in de kleur 'taupe roze' van Karwei. Je kunt ook mooie lijsten kopen, gewoon bij de Hema of Sostrene grene.

De lamp komt van de rommelmarkt en is eigenlijk een buitenlamp. Het ledikantje komt ook van de rommelmarkt en is geschilderd in de kleur saliegrijs (Karwei).

Deze kapstok is tweedehands en schilderde ik in 'taupe roze' van Karwei.

Deze kapstokjes zie je de laatste tijd steeds meer, erg praktisch en leuk, vind ik!

Soortgelijke kapstokken vind je bij pantoufledesign.nl of bymolle.nl (prachtige winkels!) of dilleenkamille.nl. En zelfs Ikea heeft een leuke variant: kubbis.

De kist is ook tweedehands en heb ik geschilderd in saliegrijs van Karwei. Het nettasje kan je vinden bij Dille en kamille en zelfs het bloesje is een tweedehands exemplaar. De knuffels heeft Pien gekregen en zijn van Jellycat.

Deze kast verhuist al jarenlang met mij mee, van Apeldoorn naar Groningen en naar Amsterdam, hij is van Ikea en dient nu als commode. De spiegel komt van een brocante. Het kleedje lag nog bij mijn ouders in huis. Het mandje is van Sostrene grene.

Stap 5 Stylen

Ik stylde de kamer vooral met items die ik nog in huis had of vond op een rommelmarkt. Dit kan je ook zelf doen, gebruik mooie spulletjes die je nog hebt en zet ze neer of hang ze op. Ook cadeautjes zijn leuk om neer te zetten.

Natuurlijk heb ik ook spullen die ik minder mooi vind, deze berg ik op in de inbouwkast, kast of kist. Zo houd je de kamer rustig, opgeruimd en overzichtelijk.

Inspiratie voor mooie kinderaccessoires? Denk dan aan de volgende (web)shops:

lidor.nl

Archivestore (online en in Amsterdam)

Numero 74 (merk)

psikhouvanjou.nl

Big en Belg of De kleine parade (de pijp, Amsterdam)

Babettes wereld maakt super leuke dierenkoppen voor in de kinderkamer.

En zo zag de kamer er eerst uit, toen het nog een logeerkamer was.


Recente berichten
Archief